You are here

Komori priznanje INVENTA za partnera godine

12/12/2019

Povodom obilježavanja završnice još jedne uspješne radne godine Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis je 12. decembra 2019. godine organizovao svečanost na kojoj su prezentovani ostvareni rezultati, dodijeljena priznanja INVENTA za 2019. godinu i otvorena FILA laboratorija.

Privredna komora Crne Gore dobitnik je nagrade INVENTA za partnera godine, koju je predsjedniku Vlastimiru Goluboviću uručio direktor Tehnopolisa Ratko Bataković.

Predsjednik Golubović je zahvalio u ime Privredne komore i svoje lično na priznanju, ističući zadovoljstvo saradnjom sa IPC Tehnopolis, prije svega na brojnim projektima.

-Tehnopolis je za nešto više od tri godine postojanja opravdao odluku o osnivanju i pružio podstrek mladim ljudima, prije svega Nikšića, koji su spremni da svojim znanjem razviju preduzetničke kapacitete - kazao je Golubović.

Na svečanosti u Nikšiću, pored Privredne komore, priznanja za poseban doprinos ostvarenim rezultatima dobili su i Kancelarija za evropske integracije, Arterija studio d.o.o., Minuta Consulting d.o.o, Dnevne novine d.o.o., i zaposleni u IPC Tehnopolisu – Vanja Zorić Šundić, Miljana Peković i Ratko Bataković.

Nakon uručenja nagrada, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović otvorili su FILA inovativnu laboratoriju u oblasti pametne poljoprivrede. Ova laboratorija, savremeno tehnološki opremljena, omogućiće bolju saradnju predstavnika biznisa i istraživača kako bi se stimulisalo stvaranje i finansiranje inovativnih rješenja.