You are here

Sjednica Predsjedništva Arbitražnog suda pri PKCG

16/12/2019

U Privrednoj komori Crne Gore, 16.decembra 2019.godine održana je sjednica Predsjedništva Arbitražnog suda pri Privrednoj komori Crne Gore.

Sjednicu je vodio Vesko Božović, predsjednik Arbitražnog suda pri Privrednoj komori Crne Gore, a u radu su učestvovali članovi Predsjedništva Arbitražnog suda: Stanko Zloković, Nataša Sekulić, prof.dr Nebojša Vučinić, Nikola Martinović, Vuksan Vuksanović, Pavle D. Radovanović i sekretarka Suda Maja Golović Vojinović.

Predsjednik Arbitražnog suda pri Privrednoj komori Crne Gore upoznao je sa aktivnostima Suda u prethodnom periodu i naglasio značaj unapređenja rada ovog tijela kroz saradnju sa međunarodnim arbitražnim centrima. Istakao je važnost učestvovanja predstavnika Arbitražnog suda u rad arbitražnih komisija Međunarodne trgovinske komore – ICC. Važnost afirmacije i promocije arbitražnog načina rješavanja sporova u privredi, dobila je na značaju i kroz održavanje Crnogorskog arbitražnog dana u novembru 2019.godine, a koji je okupio eminentne pravnike iz zemlje i regiona. Jedan od glavnih ciljeva Suda u narednom periodu je unaprjeđenje saradnje sa predstavnicima privrede, pravosuđa i akademske zajednice.

Na sjednici je razmatrana Odluka o isplati nagrada i troškova u arbitražnom postupku. Naime, ovom Odlukom propisuju se isplata nagrade arbitru koji učestvuje u postupku pred Arbitražnim sudom pri Privrednoj komori Crne Gore i visina naknade troškova koji u arbitražnim postupcima pripadaju arbitru, svjedoku, vještaku, stručnom savjetniku, prevodiocu, tumaču, zapisničaru i drugim stručnim licima.

Best jordan Sneakers | Nike Dunk - Collection - Sb-roscoff