You are here

Sajam stručnog obrazovanja

12/05/2016

Sajam stručnog obrazovanja je održan 12. maja 2016. u atrijumu kompleksa „The Capital Plaza“ u Podgorici. 

U manifestaciji koju su organizovali Centar za stručno obrazovanje, Ministarstvo prosvjete i The Capital Plaza učeće je uzelo 20 stručnih i mješovitih škola iz Crne Gore, uključujući i JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“.

Sajam je svečano otvorio ministar prosvjete Predrag Bošković, a zatim je prezentovano više od 40 zanimanja iz elektrotehnike, građevine, mašinstva, saobraćaja, poljoprivrede, turizma, ugostiteljstva, zdravstva, ekonomije, prava, umjetnosti, uslužnih djelatnosti i drugih oblasti.  Sajam je bio prilika da se učenici i roditelji upoznaju sa stručnim zanimanjima i razgovaraju sa predstavnicima sektora i učenicima koji pohađaju stručne škole kako bi im se približile prednosti koje one nude.

Predstavile su se i partnerske institucije, među kojima i Privredna komora Crne Gore, te Zavod za zapošljavanje. Generalni sponzor Sajma, Crnogorska komercijalna banka je najboljim prezentacijama dodijelila nagrade. Vaučer od 100 eura za najinovativniji štand dobila je Srednja elektrotehnička škola “Vaso Aligrudić” iz Podgorice – Tehničar multimedija i računara. Vaučer od 100 eura za najbolje predstavljanje zanimanja dobila je Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović” takođe iz Podgorice za predstavljanje zanimanja Pravno-administrativni tehničar. Nagradu Crnogorske komercijalne banke vaučer od 200 eura za najbolji sajamski nastup podijelile su Srednja likovna škola “Petar Lubarda” sa Cetinja Grafički dizajner – saradnik i Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić” iz Podgorice- Tehničar kulinarstva.

Sajam su pored pomenutih podržali i Glavni grad - Sekretarijat za razvoj preduzetništva, SNT Crna Gora, Hard Rock Cafe, Bonella, Vlado Beauty Bar, KIPS, Agrocentar i drugi.