You are here

Upravljanje vremenom - seminar

19/04/2013

U Privrednoj komori Crne Gore 19.04.2013. godine u okviru saradnje sa njemačkom fondacijom Hans Zajdel  održan seminar na temu „Upravljanje vremenom“.

Seminaru, na kome je učestvovalo  40 zaposlenih iz različitih crnogorskih preduzeća, su uvodnu riječ dali dr Mladen Perazić, rukovodilac sektora obrazovanja iz Privredne komore i dr Klaus Fiesinger, rukovodilac Referata Hans Zajdel  fondacije za srednju, istočnu i jugoistočnu Evropu, Kavkaz i Centralnu Aziju.
Predavanje je održala prof. dr Lelica Todorović, internacionalni NLP trener (Neurolingvističko programiranje), doktor interne medicine.
Na seminaru su učesnici upoznati sa osnovama holističkog pristupa u upravljanju vremenom, prezentirane su različite uloge u organizaciji posla, kao i  značaj poštovanja prioriteta potreba i  sagledavanje obaveza u integralnom kontekstu. Na primjerima iz prakse učesnici su dobili mogućnost uvida u načine za efikasno ostvarivanje aktivnosti, govoreno je o značaju delegiranja u  procesu upravljanja vremenom, kao i principima osnovnih vještina i znanja za efektivno korišćenje radnog vremena.
Brojne i ciljno usmjerene teme seminara su, prema analizama popunjenih anketa, uspjele da „probude želju za dodatnim usavršavanjem učesnika“. Izloženost pritisku zbog nedostatka vremena, čini da ne uspijevamo da izađemo na kraj sa svim predviđenim obavezama.  Predavanje je bilo fokusirano na pronalaženje načina za efikasnu organizaciju aktvnosti  u ograničenom vremenu koje je na raspolaganju. Kako dr Fiesinger kaže „vrijeme je mnogo vrednije od novca, jer ukoliko znamo što bolje iskoristiti  vrijeme na radnom mjestu, ostaće nam ga više za slobodne aktivnosti i druge životne  potreba“.