You are here

Predstavnici Ningboa posjetili Komoru

31/10/2016

Treći investicioni i trgovački sajam Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEEC), u kineskom gradu Ningbou, biće organizovan od 9. do 12. juna 2017. godine. Tim povodom, delegacija Ningboa posjetila je 31. oktobra 2016. godine Privrednu komoru Crne Gore i potpredsjedniku Ivanu Saveljiću i sekretarima odbora udruženja predstavila ovu manifestaciju koja okuplja oko 270 kompanija iz pomenutih država.

Gang Yong, zamjenik direktora Trgovinske komisije Ningboa pozvao je crnogorske kompanije da u što većem broju učestvuju na ovom sajmu. Posebno je izrazio interesovanje da se tom prilikom predstave investicioni i turistički potencijali naše države. On je podsjetio da su u Ningbou već prisutna naša vina i proizvodi od drveta, pa sajam vidi kao šansu za proširenje zastupljenosti crnogorskih kompanija na ovom udaljenom tržištu.

-  Mislim da učešćem na ovom sajmu privrednici iz zemalja Centralne i Istočne Evrope mogu doprijeti i do drugih tržišta – rekao je Yong.

On je kazao da je na sajmu besplatan izlagački prostor, a da učesnici imaju mogućnost da svoje proizvode predstave i na stalnoj izložbi koja je organizovana u tom prostoru. Takođe, predviđeni su bilateralni susreti sa predstavnicima uvoznika iz Kine.

-Nadamo se da će Privredna komora organizovati reprezentativnu delegaciju koja će učestvovati na ovoj manifestaciji, koja je jedna od tri prestižne u organizaciji Ningboa, uz Sajam robe široke potrošnje i Investicioni simpozijum – riječi su Yonga.

Potpredsjednik Saveljić očekuje da će posebno zainteresovani za predstavljanje u Ningbou biti crnogorski vinari i proizvođači vode. Takođe smatra da će to biti odlična prilika za prezentaciju turističkih, energetskih i potencijala Luke Bar kao hab destinacije za ulaz kineskih proizvoda na tržište Zapadnog Balkana i šire.

- Privredna komora je asocijacija koja okuplja cjelokupnu crnogorsku privredu i najpozvanija je da organizuje jednu takvu delegaciju. Nadamo se da ćemo uspješno realizovati posjetu naših privrednika Ningbou u većem obimu nego prethodnih godina – rekao je Saveljić.