You are here

Golubović član Upravnog odbora Foruma AIC

08/05/2019

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović izabran je za člana Upravnog odbora Foruma privrednih komora Jadransko-jonske regije (AIC) u narednom dvogodišnjem mandatu. Ovo je odlučeno na Skupštini Foruma privrednih komora Jadransko-jonske regije koja je održana 8. maja 2019. godine u Budvi.

Skupština je organizovana u okviru četvrtog Foruma Strategije EU za Jadransko jonski region (EUSAIR) i druge zajedničke Konferencije Foruma privrednih komora, gradova i univerziteta Jadransko jonske regije, koji su održani u Budvi pod sloganom „Integracija ljudi, razvoj regiona“. Cilj zajedničkog skupa u organizaciji Privredne komore Crne Gore, Ministarstva vanjskih poslova i Kancelarije za evropske integracije, uz podršku Evropske komisije, bio je da se sumiraju postignuti rezultati za vrijeme crnogorskog predsjedavanja i razmotre teme iz oblasti plavog rasta, turizma, povezivanja regiona, ženskog preduzetništva, društvenih promjena i ekonomskih analiza.

Skupština je odlučila da Gino Sabatini, predsjednik Privredne komore regije Marke (Italija) bude predsjednik Foruma AIC, a Marko Šantić, predsjednik Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine, potpredsjednik ovog tijela.

Za članove Upravnog odbora, pored Golubovića, izabrani su Jože Tomaš, predsjednik Županijske komore Split u okviru Hrvatske gospodarske komore, Alfredo Malcarne, predsjednik Privredne komore Brindizija, Terezina Orlić, predsjednica Županijske komore Dubrovnik u okviru HGK, Panagiotis Tsichritzis, predsjednik Privredne komore grčke Aetoloakarnanie, te Andrea Xhavara, predsjednik Privredne komore Drača.

Skupština je usvojila izveštaj o radu, kao i o finansijski, te razmotrila program aktivnosti u 2019. godini.

Razmotrene su pojedinosti u vezi organizacije 11. Kongresa ženskog preduzetništva koji će se održati u Arti, Grčka tokom novembra 2019.godine.