You are here

Prezentacija kompanije Safbon Water Tehnology

26/04/2018

Privredna komora Crne Gore je 26. aprila 2018. godine organizovala prezentaciju američke kompanije Safbon Water Tehnology. U radu su, pored predstavnika pomenute kompanije, učestvovali Željko Baltić, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju u Privrednoj komori Crne Gore, predstavnici vodovodnih preduzeća iz Podgorice, Kotora, Budve, Pljevalja, te Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje.

Željko Baltić je kazao da Crnu Goru u tekućoj godini očekuje otvaranje Poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene, jednog od najkompleksnijih i najzahtjevnijih u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom. On je ukazao je da postoji veliko interesovanje inostranih kompanija za ulaganje u ovu oblast.

Chris Claessen, izvršni direktor SafBon Water Technology, kazao je da je ta kompanija dio kineskog holdinga sa sjedištem u Šangaju. Posjeduju standard ISO 9001:2008 i imaju preko 170 realizovanih projekata u svijetu. SWT je globalni proizvođač integrisanih rješenja za napredne vodovodne sisteme i prečišćavanje otpadnih voda. Ova kompanija već 30 godina uspješno djeluje na tržištu voda i prečišćavanja otpadnih voda te ima tim veoma iskusnih inženjera. Nude jedinstvena rješenja za projektovanje, proizvodnju, finansiranje, puštanje u rad svih vrsta tehnologija za tretman voda, uključujući konvencionalnu filtraciju, ultra/ mikrofiltraciju, membranske bioreaktore i desalinizaciju sa reverznom osmozom. Njihovi sistemi sadrže širok spektar tehnologija za tretman voda kako bi se osigurala usklađenost sa regulatornim zahtjevima i zahtjevima kupaca.

Predstavnici vodovodnih kompanija u Crnoj Gori su dali pozitivne komentare na ponuđena rješenja za tretman voda i otpadnih voda, govorili su o projektima koji se očekuju u ovoj oblasti, te stoga su pozvali predstavnike američke kompanije da posjete njihova preduzeća u cilju ostvarivanja saradnje.

Izdvajamo