You are here

Radovanović – Chyzhykov: Jačati privrednu saradnju sa Ukrajinom

14/08/2020

Generalni sekretar Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović razgovarao je 14. avgusta 2020. godine u Baru sa predsjednikom Trgovinske i industrijske komore Ukrajine Gennadiyem Chyzhykovim. Razmotrene su mogućnosti jačanja ekonomske saradnje dvije zemlje, te snaženja partnerstva poslovnih asocijacija.

Sagovornici su saglasni u ocjeni da veoma dobre političke odnose Crne Gore i Ukrajine treba da prati intenziviranje privrednih relacija, a prostor za to se naročito prepoznaje u sektorima energetike, metalurgije, informacionih tehnologija, turizma i poljoprivrede. Radovanović je upoznao Chyzhykova sa investicionim projektima koji se realizuju ili su u planu u prioritetnim sektorima razvoja crnogorske ekonomije, a mogu biti interesantni ukrajinskim privrednicima.

Na sastanku je ocijenjeno da bi komore mogle doprinijeti jačanju ekonomske saradnje organizovanjem foruma privrednika dvije zemlje, kada to dozvoli pandemija Covid-19. Predstavnici Privredne komore Crne Gore i Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine nastaviće da baštine kvalitetne partnerske veze, kako na bilateralnom nivou, tako i kroz aktivnosti u međunarodnim komorskim asocijacijama, zaključili su sagovornici.

Radovanović i Chyzhykov su članovi Upravnog odbora evropske asocijacije privrednih komora EUROCHAMBRES.

Sastanku je prisustvovala Nataliia Fiialka, otpravnik poslova u Ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori.

jordan Sneakers | 2021 New adidas YEEZY BOOST 350 V2 "Ash Stone" GW0089 , Ietp