You are here

Radovanović na sjednici Upravnog odbora Foruma AIC

27/06/2019
Radovanović na sjednici Upravnog odbora Foruma AIC

Generalni sekretar Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović učestvovao je u radu Upravnog odbora Foruma jadransko-jonskih privrednih komora (AIC), koji je održan 27. juna 2019. godine u Ankoni.

Raspravljano je o organizaciji 11. kongresa preduzetništva žena Jadransko-jonske regije u grčkom gradu Arta, kao i o mogućnostima razvoja projekata u okviru AIC Foruma.

Razmatrani su i usvojeni predlozi izmjena Statuta Foruma, kao i loga ove asocijacije.

Generalni sekretar Radovanović je učestvovao u debati o budućnosti i ulozi Privredne komore Crne Gore u realizaciji projekta ECAPITAL CULTURE - Jadranska Start-up škola, čiji su rezultati predstavljeni tokom skupa.

Projekat je usmjeren na obuku predstavnika inovativnih novoosnovanih preduzeća (start-up).

Njegov glavni cilj je razvoj kulturnog turizma u Jadransko jonskoj regiji, kroz kreativnost i talenat budućih mladih preduzetnika. Projekat daje šansu za obuku mladih budućih preduzetnika iz različitih država članica ovog regiona (Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Italije, Crne Gore, Srbije, Slovenije).

„Projekat koji se odnosi na podršku mladim preduzetnicima u bilo kojem sektoru je značajan, koristan i ima podršku privrednih komora. Smatram dobrom odluku da se i u narednom periodu podržavaju mladi/novi preduzetnici iz oblasti kulturnog turizma, uzimajući u obzir bogato kulturno nasljeđe Jadransko-jonske makroregije”, naglasio je Radovanović.

Prezentacija primjera dobre prakse održana je u mjestu Muccia, u saradnji sa Fondacijom Andrea Bočeli.

Italijanski tenor Bočeli je govorio o radu svoje fondacije koja je u prethodnih sedam godina realizovala filantropske aktivnosti vrijedne 26 miliona eura (kroz donacije prijatelja i same fondacije Bočeli).

Predstavnici privrednih komora Foruma AIC bili su gosti na ceremoniji otvaranja nove osnovne škole u Muccii, čiju je izgradnju, na mjestu objekta porušenog u zemljotresu, finansirala fondacija Bočeli.

Authentic Nike Sneakers | Klær Nike