You are here

Marketing usluga

26/04/2017

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Sekretarijatom za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada Podgorica, organizovala je 26. aprila 2017. godine seminar na temu „Marketing usluga“.

Seminar je bio namijenjen marketing, brand, product, category te business development menadžerima i direktorima prodaje, vlasnicima privatnih firmi, predstavnicima javnih preduzeća.

Predavač je bila prof. dr Jelena Žugić, Fakultet za poslovne studije Univerziteta Mediteran.

Rukovodilac Sektora za obrazovanje Privredne komore Crne Gore dr Mladen Perazić kazao je da razvojem privrede i društva dolazi do ekspanzije uslužnog sektora, tako da je on postao dominantna snaga u razvijenim zemljama. Zbog značaja uslužnih delatnosti za nacionalnu ekonomiju, marketing usluga je jedinstveno područje primjene koje, samim tim, zahtijeva poseban pristup.

- Personalne veze između onoga što nudi i kupaca su trajanije od lojalnosti proizvodu ili marki. S obzirom na to da je usluga za razliku od materijalnog proizvoda neopipiljiva i prolazna, marketing usluga ima teži zadatak od marketinga proizvoda – rekao je Perazić.

Danas je, dodaje on, potrebno da preduzeća prepoznaju važnost izgradnje lojalnosti i stvaranja dugoročnih odnosa s korisnicima usluge i razvijanje vještine kreativnosti, timskog rada, prezentacijskih aktivnosti, istraživanja i analize, te sistemskog pristupa rješavanju problema.

- Privredna komora će ovim seminarom i aktivnostima koje slijede nastaviti da podržava usvajanje znanja iz marketing menadžmenta bez kojeg naša preduzeća ne mogu zauzeti mjesta na tržištu koja kvalitetom proizvoda i usluga zaslužuju – zaključio je on.

Vladimir Pavićević iz Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje istakao je da je značaj marketing usluga u Crnoj Gori veliki imajući u vidu dominaciju uslužnih djelatnosti u našoj privredi.

- Saradnja Glavnog grada i Privredne komore je sve intenzivnija i plodnija i raspoloženi smo da i ubuduće nastavimo ovakvu praksu – rekao je Pavićević.

Predavač Jelena Žugić kazala je da su na globalnom nivou usluge odavno zauzele primat. Crnogorska preduzeća bi trebalo da shvate da marketing u uslužnom sektoru nije isti što i marketing u komercijalnom sektoru. Istina, u crnogorskim uslovima poslovanja se jako malo radi na marketingu u komercijalnom sektoru a pogotovu u dijelu usluga.

Tokom predavanja, ona je stavila akcenat na primjere iz crnogorske prakse, zatim na značaj istraživanja tržišta, segmentiranja potrošača, strategije uslužnog preduzeća u situacijama nezadovoljstva potrošača, kreativnih radionica. Posebno je predstavila kako izgleda marketing usluga na primjeru banaka, osiguravajućih društava, turističkih organizacija i hotela.

- Ono što razlikuje usluge jeste interni marketing o kojem se u Crnoj Gori ne vodi previše računa. Riječ je o tome kako bi zaposleni trebalo da se ponašaju u odnosu na potrošače kako bi se obezbijedila njihova lojalnost i satisfakcija – rekla je Žugić.

Zaključila je da crnogorska mala i srednja preduzeća moraju već na samom početku poslovanja da uspostave organizaconu strukturu sa jasnom podjelom dužnosti, jer je u protivnom neuspjeh teško izbjeći.

Privredna komora Crne Gore će u saradnji sa Sekretarijatom za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada tokom maja organizovati seminare iz oblasti istraživanja tržišta i poslovne komunikacije.