You are here

Potpredsjednik Saveljić razgovarao sa direktorom ETF Onesetijem

02/10/2018

Direktor Evropske trening fondacije (ETF) Cesare Onestini i njegova saradnica Urlike Damjanović su 2. oktobra 2018. godine posjetili Privrednu komoru Crne Gore i sa potpredsjednikom Ivanom Saveljićem i direktorom Sektora za obrazovanje i kvalitet prof. dr Mladenom Perazićem razgovarali o jačanju saradnje i mogućnostima realizacije budućih zajedničkih aktivnosti.

Evropska trening fondacija je agencija EU koja pomaže državama van nje u reformi sistema obrazovanja i osposobljavanju kadrova za tržište rada. ETF to čini primjenom savremenih metodologija, prateći evropske trendove.

Tokom sastanka je predstavljena uloga Privredne komore u reformi crnogorskog sistema obrazovanja. Ona se realizuje kroz aktivno partnerstvo ove poslovne asocijacije sa Ministarstvom prosvjete i međunarodnim organizacijama. U fokusu je bilo unapređenje stručnog obrazovanja i crnogorska iskustva u implementaciji dualnog sistema obrazovanja kao i glavni izazovi sa kojima se susrijeću učesnici u tom značajnom procesu.

Predstavnici ETF su pozvali Privrednu komoru da učestvuje u analizi Torino procesa 2019 – politika stručnog obrazovanja bazirana na dokazima, koja se fokusira na reformu nacionalnih sistema stručnog obrazovanja i i njihovu implementaciju.