You are here

Vještine komunikacije i konflikti

05/06/2019

Privredna komora Crne Gore je 5. juna 2019. godine, u saradnji sa Sekretarijatom za preduzetništvo Glavnog grada, organizovala seminar na temu „Vještine komunikacije i konflikti“.

Predavač je bila Ivana Malović, osnivač kompanije ID Faktor, biznis trener i coach sa bogatim znanjem i iskustvom stečenim u poznatim multinacionalnim kompanijama.

Predstavnica Sektora za obrazovanje i kvalitet Privredne komore Crne Gore Ksenija Đukanović kazala je da komunikacija podrazumijeva mnogo više od razmijene informacija.

- Možemo reći da je komunikacija ključan preduslov svakog odnosa između ljudi. Uspješna komunikacija podstiče razumijevanje, jača interpersonalne odnose, poboljšava timski rad i gradi povjerenje među ljudima – rekla je Đukanović.

Dodaje da razvoj vještina komunikacije doprinosi kvalitetnijim odnosima i unapređenju organizacionog funkcionisanja u svim oblastima i na svim nivoima.

Predstavnik Sekretarijate za preduzetništvo Glavnog grada Vladimir Pavićević istakao je dobru saradnju sa Privrednom komorom na edukativnim aktivnostima koje doprinose usvajanju znanja i tehnika od značaja za savremeno poslovanje.

Predavačica Ivana Malović istakla je da je komunikacija osnov svakog (ne)uspješnog razgovora, pregovora.

- Komunikacija je kao temelj za kuću. Od našeg načina komunikacije, zavisi koliko i na koji način će se realizovati dalji koraci. Najbitnije je da se zapitamo, kako komuniciramo, šaljemo poruku a pitanje svih pitanja jeste koliko aktivno, sa pažnjom slušamo i poštujemo sagovornika – rekla je Malović.

Prema njenim riječima, jedan od  od razloga konfliktnih situacija jeste baš to „podrazumijevanje“ dobre komunikacije i neprihvatanje saradnje.

- Privrednicima poručujem da usavršavaju vještine komunikacije. Poštujte sebe i svoje stavove, ali saslušajte drugu stranu sa puno poštovanja i pažnje, dajte priliku drugima da vas uvjere zbog čega je važno to što izlažu. Vjerujem da poštovanje vodi ka uspješnoj komunikaciji koja rješava konflikte i saradnji – rekla je ona.

Dodaje da su crnogorski privrednici, prateći svjetske trendove, počeli da ulažu u svoje zaposlene, jer shvataju da bez usavršavanja, razvoja i edukacije oni teže mogu izaći na tržište i odgovoriti zahtjevima klijenata i standardima.

Više od 50 polaznika seminara je, kroz tehnike i interaktivne vježbe, imalo priliku da sazna kako da na efikasan način izbjegnu nesporazume u svakodnevnoj komunikaciji sa nadređenima, kolegama ili poslovnim partnerima, kao i da unaprijede međuljudske odnose. Bilo je riječi o tome kako saopštiti poruku jezikom svoga sagovornika, sagledati poziciju svog sagovornika, dati podsticajne povratne informacije, rješiti konflikte u timu ili porodici, komunicirati kvalitetnije na svim poljima.