You are here

Javna rasprava: Zakonom do bezbjednije plovidbe

29/02/2012

Javna rasprava o Nacrtu zakona o sigurnosti pomorske plovidbe, koju je 29. februara 2012. godine organizovala Privredna komora Crne Gore sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, okupila je veliki broj predstavnika privrednih društava, strukovnih sindikata i institucija iz oblasti pomorske privrede.

Nakon što je sastanak otvorio potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Ivan Saveljić, koordinatorka za pomorski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Snežana Đurković kazala je, između ostalog, da se zakonom uređuju pitanja koja se odnose na bezbjednost i sigurnost plovidbe na moru, državnu pripadnost, identifikaciju i upis pomorskog broda.
Dodatna pojašnjenja članova Zakona dali su inspektor sigurnosti plovidbe Goran Jurišić, pravnica u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Milojka Radoman, te samostalni savjetnik u tom ministarstvu Savić Božović.

Privrednici su iznijeli veliki broj primjedbi, preporuka i sugestija na ponuđeni tekst zakona. Poslije okončanja javne rasprave, predstavnici radne grupe su predložili da učesnici sve primjedbe i sugestije dostave u pisanoj formi Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, najkasnije do 10. marta 2012. godine.