You are here

Izrada regionalnih standarda zanimanja

12/04/2020

U okviru regionalnog projekta TO REGOS, koji finansira Austrijska razvojna agencija ADA, 12. aprila 2020. godine, putem aplikacije ZOOM, održan je prvi online nacionalni sastanak u cilju razvoja regionalno zasnovanog standarda zanimanja - moler.

Pozdravne riječi članovima radne grupe uputili su prof. dr Mladen Perazić, direktor sektora za obrazovanje i kvalitet u Privrednoj komori Crne Gore i Sandra Brkanović, rukovodilac Odjeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje i nacionalni koordinator projekta za obrazovanje. U radu sastanka učestvovao je i Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija iz Centra za stručno obrazovanje.

Brkanović je predstavila projekat i upoznala članove radne grupe sa izradom regionalnih standarda zanimanja. Srđan Obradović je prezentovao metodologiju izrade ovih standarda, nakon čega su definisani ključni poslovi i aktivnosti u okviru zanimanja - moler. Radna grupa je precizirala glavne poslove i aktivnosti u okviru projekta.

U radu sastanka su učestvovali relevantni predstavnici privrede i srednjih stručnih škola iz Podgorice.