You are here

Projekt BACAR na sajmu u Mostaru

13/04/2019

U sklopu sprovođenja projekta “Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost – umrežavanje u jadranskoj regiji” – BACAR, partneri u implementaciji projekta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske su organizovali učešće članica prekograničnih mreža klastera turizma, lokalne hrane i kreativne industrije na Međunarodnom gospodarskom sajmu u Mostaru od 9-13.4.2019.

Na štandu projekta BACAR od preko 300m2 posjetioci sajma su imali priliku da se upoznaju sa proizvodima i uslugama šezdeset izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Projektni partneri su pripremili program događaja tokom svih pet dana izlaganja na sajmu, a za posjetioce je pripremljena i nagradna igra sa bogatim fondom nagrada. Pored toga, na štandu su organizovane i radionice, prezentacije, degustacije domaćih specijaliteta kao i aktivnosti namijenjene djeci. Raznovrsna ponuda članova klastera kreativne industrije, proizvođača i prerađivača domaćih specijaliteta, kao i širokog asortimana turističke ponude privukla je brojne posjetioce na štand projekta BACAR, što je rezultiralo dodjelom Priznanja za inicijativu BACAR za najbolji nastup na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019.

Učešće  malih i srednjih preduzeća iz tri zemlje, angažovanih u međusobno povezanim sektorima kreativne industrije, turizma i lokalne hrane je bila odlična prilika i za održavanje poslovnih sastanaka radi proširenja i poboljšanja ukupne poslovne saradnje prekograničnog područja na kojem se sprovodi projekat BACAR.

Projektni partneri su održali i konferenciju za medije u srijedu, 10.4.2019. na kojoj su predstavili projekat i njegove ciljeve i aktivnosti.