You are here

Ambasador Argentine u Komori

30/06/2015

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Velimir Mijušković razgovarao je 30. juna 2015. godine sa novoimenovanim ambasadorom Republike Argentine Rikardom Fernandezom.

Razmotrene su dosadašnja ekonomska saradnja između dvije zemlje i mogućnosti njenog unapređenja. Predsjednik je ukazao na činjenicu da je trgovinska razmjena zanemarljivo mala, što u velikoj mjeri opredjeljuje udaljenost tržišta. Crna Gora ima povoljan investicioni ambijent koji stalno unapređuje, a Privredna komora ima mogućnost da investitorima preporuči šta je potrebno našoj ekonomiji, naveo je Mijušković.

Bilo je riječi i o nedavnoj posjeti privredne delegacije Argentini, sastancima sa uspješnim privrednicima, između ostalog i u Uniji poljoprivrednih komora COPAL.

Predsjednik je konstatovao da Argentina ima velike poljoprivredne potencijale i da postoji mogućnost saradnje sa Crnom Gorom, a preko nje i sa Evropom. Zaključio je da je Komora spremna da pruži potrebnu logistiku kako bi se unaprijedila saradnja između zemalja na tom polju.

Ambasador Fernandez je istakao spremnost Ambasade Argentine da pomogne u jačanju ekonomskih odnosa sa Crnom Gorom.