You are here

Ambasador Holandije kod predsjednika Komore

01/06/2015

Ambasador Holandije Nj. E. Laurent Louis Stokvis posjetio je 1. juna 2015. godine Privrednu komoru Crne Gore i sa predsjednikom Velimirom Mijuškovićem razgovarao o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Sagovornici su ocijenili da je robna razmjena između Crne Gore i Holandije na niskom nivou te da treba preduzeti aktivnosti kako bi došlo do njenog povećanja.

Istaknuto je i da je broj holandskih turista koji posjete Crnu Goru neznatan, pa je poželjno uvođenje čarter letova koji bi povezali dvije zemlje.

Predsjednik Mijušković smatra da bi intenzivnija saradnja mogla da bude ostvarena sa holandskim privrednicima u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, što su oblasti sa značajnim crnogorskim potencijalima, kao i u energetici, metalopreradi, šumarstvu, građevinarstvu... Ambasadoru je predstavljen i investicioni ambijent koji je pogodan za strana ulaganja, a bilo je riječi i o unapređenju saobraćajne infrastrukture što će doprinijeti unapređenju povezanosti Crne Gore sa zemljama regiona i Evrope.