You are here

Ambasador Irana u Komori

24/02/2016

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Ivan Saveljić razgovarao je 24. februara 2016. godine sa Majidom Fahimpourom, ambasadorom Islamske Republike Iran i njegovim saradnicima. Bilo je riječi o perspektivama privredne saradnje dvije zemlje nakon ukidanja međunarodnih sankcija Iranu januara ove godine. 

Saveljić je gostima iz Irana prezentovao opšte informacije o crnogorskoj ekonomiji, kao i o ulozi Privredne komore Crne Gore u, posebno, aktivnostima razvoja međunarodne privredne saradnje crnogorskih preduzeća sa potencijalnim partnerima iz inostranstva.

Ambasador Fahimpour je kazao da je posjetu Crnoj Gori iskoristio da Ministarstvu vanjskih poslova dostavi Predlog o uzajamnoj zaštiti investicija. Na sastanku je razgovarano i o mogućnosti posjeta državno-privrednih delegacija dvije zemlje u organizaciji komora Irana i Crne Gore tokom naredne godine. Tu posjetu, saglasili su se sagovornici, potrebno je iskoristiti za potpisivanje brojnih memoranduma o saradnji i to u oblasti kulture, turizma, energetike itd.

Ambasada Irana sa sjedištem u Beogradu, prema riječima Fahimpoura, izrazila je spremnost da u cilju olakšanja privredne saradnje, na preporuku crnogorske Komore, po ubrzanom postupku izdaje poslovne vize privrednicima iz naše zemlje, rečeno je na sastanku.