You are here

Posjeta ambasadora Palestine

05/10/2017

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Ivan Saveljić primio je u posjetu rezidentnog ambasadora Palestine u Crnoj Gori NJ.E. Rabii Alhantouli ­ja. 

Ambasador Alhantouli je informisao o stanju i ekonomskom ambijentu Palestine i izrazio zainteresovanost za uspostavljanje ekonomskih odnosa između privreda Palestine i Crne Gore. Ovom prilikom iskazao je zainteresovanost za organozovanjem poslovnog foruma između palestinskih i crnogorskih kompanija i predložio da se Forum odrzi u Crnoj Gori u prvoj polovini 2018. U tom pravcu kontaktirao bi Privredni komoru Palestine i palestinsku organizaciju koja se bavi promocijom i organizovanjem ovakve vrste događaja.

Potpredsjednik Saveljić je, budući da se radi o prvoj posjeti ambasadora Palestine Privrednoj komori , gosta informisao o načinu rada i organizaciji Privredne komore kao i stanjem i pravcima razvoja crnogorske ekonomije. Konstatovano je da je trgovinska razmjena između dvije zemlje skoro nepostojeća i da treba sagledati mogućnosti za uspostavljanje ekonomskih odnosa, čiji bi jedan od prvih koraka mogao da bude i organizovanje susreta privrednika dvije strane.

Ambasador Alhantouli  će obezbijediti odgovarajuće kontakte kako bi otpočeli aktivnosti na sagledavanju mogućnosti za organizovanje susreta ove vrste.