You are here

Sastanak sa ambasadorom Argentine

19/05/2016

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Ivan Saveljić razgovarao je 19. maja 2016. godine sa Nj.E. Rikardom Fernandezom, ambasadorom Argentine sa sjedištem u Beogradu koji je boravio u jednodevnoj posjeti našoj zemlji. Oni su razgovarali o mogućnostima razvoja ekonomske saradnje između dvije države. 

Obje strane smatraju da bi naročit interes za saradnju mogao biti plasman robe iz Južne Amerike u region preko Luke Bar.

Ambasadoru Fernandezu su prezentovane aktivnosti Komore usmjerene na povezivanje crnogorskih i argentinskih privrednika, uz osvrt na posjetu privredne delegacije Crne Gore Argentini od 24. februara do 7. marta prošle godine i sastanak sa Horheom Miltonom Kapitanićem, koji je u to vrijeme bio na poziciji šefa Kabineta ministara u Argentini.

Bilo je riječi i o inicijativi da privredna delegacija Provincije Santa Fea posjeti Crnu Goru u drugoj polovini ove godine. Riječ je o predlogu Alehandre Vukasović, poslanice parlamenta ove Provincije, inače argentinke crnogorskog porijekla. Prema prvim najavama u delegaciji bi bili privrednici i investitori iz oblasti poljoprivrede i metaloprerađivačke industrije sa tog područja.

Ambasador Fernandez je iskazao spremnost da pruži pomoć Ambasade tokom realizacije ove posjete.