You are here

Ambasador Latinović u posjeti Komori

15/01/2015

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Velimir Mijušković primio je 15. januara 2015. novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine Đorđa Latinovića. Ambasador je kazao da mu je namjera da tokom trajanja mandata doprinese poboljšanju ekonomskih odnosa između dvije zemlje, što je razlog da se na njegovoj listi visokih prioriteta našao i ovaj susret sa predsjednikom Komore.

Mijušković je gostu predstavio ekonomski ambijent u Crnoj Gori i mogućnosti za privredni razvoj. Podsjetio je da se u Crnoj Gori realizuju velike investicije renomiranih inostranih kompanija, što je, prema njegovim riječima, najbolja potvrda da je Crna Gora postavila osnove kvalitetnog i stimulativnog poslovnog ambijenta, koji nastoji kontinuirano unapređivati.

On je podsjetio na dobru dosadašnju ekonomsku saradnju dvije zemlje, ali i naglasio da ima prostora za njeno poboljšanje, za što je potrebno otkloniti limitirajuće faktore poput neadekvatne saobraćajne povezanosti.

Predsjednik je ukazao na važnost unapređenja drumske i željezničke infrastrukture prema Bosni i Hercegovini, što bi doprinijelo da kompanije iz regiona doprinesu boljem korišćenju potencijala Luke Bar.

Sagovornici su iskazali spremnost da zajedničkim snagama pomognu crnogorskim i BiH kompanijama da intenziviraju saradnju.

Mijušković je apostrofirao dobru bilateralnu saradnju sa komorama BiH i predložio skoru organizaciju susreta privrednika dvije zemlje u Banja Luci.

Ambasador je prezentovao aktuelnu ekonomsku sliku Bosne i Hercegovine i naglasio otvorenost te zemlje za saradnju, kao i očekivanje da će sa Crnom Gorom uspjeti da ostvari bolju trgovinsku razmjenu. Istakao je zadovoljstvo povodom angažovanja sarajevske kompanije „Energoinvest”, na izgradnji dalekovoda Pljevlja – Čevo, a šansu za jačanje privrednih veza vidi i u sektoru drvoprerade i sl.

Mijušković je ambasadoru Latinoviću poželio uspješan mandat i kazao da su mu vrata Privredne komore Crne Gore otvorena za logističku pomoć.