You are here

Annual Investment Meeting - AIM u Dubaiju

10/02/2016
Annual Investment Meeting - AIM

Godišnji investicioni sastanak (Annual Investment Meeting - AIM) je trodnevni skup fokusiran na direktne strane investicije koji je iniciralo Ministarstvo ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata a održava se pod pokroviteljstvom šeika Mohammeda Bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika UAE, premijera i vladara Dubaija.

Riječ je o vodećem globalnom forumu za investicije i strateško umrežavanje koji okuplja međunarodnu investicionu zajednicu, vodeće svjetske naučnike i stručnjake, prikazujući aktuelne informacije, strategije i znanja o metodologiji privlačenja direktnih stranih investicija. Takođe, nudi sigurnu platformu za prezentaciju međunarodnih projekata i zakazivanje G2B (državna uprava – preduzeća) i B2B (preduzeća – preduzeća) sastanaka sa institucionalnim, korporativnim i privatnim investitorima koji traže unosne i pouzdane projekte za svoj kapital. AIM omogućava donosiocima odluka iz cijelog svijeta, predstavnicima biznisa i države da se uključe u održiva partnerstva sa investitorima. Takođe nudi razne mogućnosti za olakšano strateško umrežavanje i promociju investicija, kao i dragocjeno iskustvo i znanja iz ove oblasti.

Šesti Godišnji investicioni sastanak će se održati od 11. do 13. aprila 2016. godine u Svjetskom trgovinskom centru u Dubaiju, a tema će biti “Novi svijet direktnih stranih investicija, ključne funkcije i najbolje prakse". Biće riječi o važnosti novih oblika investicija, politikama koje ih promovišu, kao i o pozitivnoj praksi u toj oblasti. AIM 2016. godine će biti prilika da se analiziraju aktuelnosti te načini i sredstva direktnih stranih investicija sa fokusom na njihove nove “rezervoare” u tržištima u razvoju.

Privredna komora Crne Gore će ispitati interesovanje svojih članica i, eventualno, zainteresovanim preduzećima ponuditi mogućnost zajedničkog odlaska na ovaj skup.

Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 020/230 544

Kontakt osoba : Jelena Adžić