You are here

Britanska vlada dodjeljuje stipendije za postdiplomske studije u Ujedinjenom Kraljevstvu - PRIJAVA

07/10/2020

Britanska ambasada i ove godine predstavlja svoju Čivning (Chevening) stipendiju, namijenjenu budućim studentima postdiplomskog programa u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovom stipendijom pokrivaju se svi troškovi studija, odlaska i povratka iz UK, studentske vize, kao i troškovi života u UK.

Čivning je međunarodni program stipendiranja britanske Vlade koji ima za cilj da kroz ovakvo akademsko iskustvo stvori svjetske donosioce odluka, još od davne 1983. godine. Ove stipendije nude budućim liderima, uticajnim pojedincima i donosiocima odluka iz cijelog svijeta jedinstvenu priliku da se profesionalno i akademski razviju, da značajno prošire svoje kontakte, da iskuse britansku kulturu, te da izgrade trajne pozitivne odnose s Ujedinjenim Kraljevstvom i ostalim stipendistima ovog programa. Prethodni Čivning stipendisti su pružili značajan doprinos svojim državama nakon povratka u svoje zemlje, uspjeli u svojim odabranim poljima i postali lideri organizacija, biznisa pa čak i svojih zemalja.

Rok za ovogodišnje aplikacije je 3. novembar 2020. godine. U prilogu se nalazi letak s više detalja o ovoj šemi stipendiranja. Dodatne informacije možete pronaći na Čivning internet stranici (www.chevening.org) i na Facebook stranici Britanske ambasade Podgorica (www.facebook.com/UKinMontenegro). Mnogi Čivning stipendisti iz Crne Gore su i aktivni članovi NVO MAUK (Mreža alumnista iz Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori) i mogu podijeliti informacije o svom iskustvu s Chevening stipendijama (www.facebook.com/MAUK.ME).

Fajlovi: