You are here

Drugi poziv za dodjelu mini grantova iz oblasti turizma

12/06/2019

U cilju kreiranja zajedničke i međunarodno konkurentne turističke ponude, Regionalni savjet za saradnju (engl. Regional Cooperation Council) RCC podržan od strane Evropske komisije, sprovodi projekat “Regionalni razvoj turizma - Trostruko P“. Navedeni projekat pored unapređenja zajedničke turističke ponude u dijelu kulturnog i avanturističkog turizma, implementira se u šest zemalja zapadnog Balkana. Time se unapređuje brendiranje regiona kao poželjne turističke destinacije.

Kao dio projektnih aktivnosti, dodjeljivaće se manji grantovi koji će sa konkretnim aktivnostima uticati na unaprijeđenje turizama. Tokom 2018.godine, sproveden je prvi ciklus implementacije manjih grantova gdje je finansirano 12 manjih projekata. Poziv za drugi ciklus dodjele grantova objavljen je 10. Juna 2019.godine. U cilju informisanja potencijalnih učesnika, Info dan će biti održan 13.juna.2019.godine u hotelu Centre Ville sa početkom u 10 časova.

 Ukupan iznos sredstava koja će se dodijeliti iznosi 540.000 € za sve zemlje jugo istočne Evrope koje su obuhvaćene programom. Rok za podnošenje sažetka projekta 26. Jul 2019.godine.

 Više informacija o grantu može se naći na linku: https://www.rcc.int/tourismgrants