You are here

Energetski efikasan dom - poziv kompanijama

12/07/2019

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo ekonomije 20. juna 2019. godine objavilo javni poziv distributerima/instalaterima i izvođačima radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima za učešće u programu "Energetski efikasan dom".

Ministarstvo ekonomije Crne Gore je obezbijedilo sredstva u iznosu od 100.000,00 € za finansiranje programa "Energetski efikasan dom", a u cilju obezbjeđivanja beskamatnih kredita za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na biomasu (pelet i briket), izvođenje radova na ugradnji termoizolacije na fasadi stambenog objekta i za ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije. Direktorat za energetsku efikasnost Ministarstva ekonomije je zadužen za realizaciju Programa.

Domaćinstva će imati  mogućnost da ostvare ekonomske i energetske uštede korišćenjem sistema grijanja na biomasu i finansiranjem radova na unapređenju energetskih karakteristika omotača objekta, dok će se bankama, koje budu uključene u realizaciju Programa, pružiti podrška u izgradnji kreditnog portfolija za finansiranje primjene mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima. U okviru Programa domaćinstvima će biti na raspolaganju krediti do 10.000,00 €, sa periodom otplate do 6 godina.

Distributeri i/ili instalateri opreme za grijanje na biomasu i sve građevinske kompanije zainteresovane za učešće u programu "Energetski efikasan dom" mogu se prijaviti dostavljanjem ponuda, odnosno tendersku dokumentaciju mogu dobiti na zahtjev poslat na email: info@ee-me.org.

Tenderska dokumentacija se može dobiti na zahtjev, poslat na email: info@ee-me.org. Ponuđač je dužan da u zahtjevu navede svoje kontakt podatke radi dalje komunikacije za potrebe ovog poziva. Rok za dostavu ponuda u okviru ovog poziva je 22.7.2019.godine.