You are here

Hotel Operations Weekend Festival

01/09/2017
Hotel Operations Weekend Festival

Prvi HOWFestival će se održati 28. i 29. septembra 2017. godine u Falkensteiner hotelu Iadera u Petrčanima pored Zadra. Hotel Operations Weekend (HOW) je prvi Festival u Evropi na temu hotelskih operacija. Cilj Festivala je da okupi predstavnike turističkog i hotelskog srednjeg menadžmenta iz cijelog regiona, predstavi međunarodne trendove u hotelskim operacijama i primjere dobre prakse i umrežavanje učesnika.

Na Festivalu će se razgovarati o modelima optimizacije poslovanja i unapređenju komunikacije i prodaje prema klijentima, o rješenjima koje unapređuju i modernizuju svakodnevno hotelsko poslovanje, kao i  globalnim trendovima koji privlače nove generacije turista.

Festival  će okupiti preko 400 učesnika, većinom direktore hotela, rukovodioce operacija i hotelskih odjela  u većim hotelima, kao i direktore hotela u individualnim objektima.

Sam koncept Festivala usmjeren je na razvoj B2B poslovanja, umrežavanje učesnika i podizanje kvaliteta hotelskog poslovanja i usluga. Međusobna komunikacija učesnika i ugovaranje sastanaka je omogućeno koriščenjem službene HOW aplikacije.

Program je segmentiran na prvi dan u kojem su panel diskusije i predavanja za sve učesnike, dok su drugi dan organizovane paralelne radionice podijeljene na hotelske odjele: Domaćinstvo, Recepcija, Hrana i piće, Prodaja i marketing, Tehnologija i Wellness

Panelisti HOW Festivala su vodeći regionalni i međunarodni stručnjaci u hotelskim operacijama.

Kompletan program cijene kotizacije, povoljnije cijene smještaja, kao i sve informacije o Festivalu možete nacii na linku: www.howfestival.com.  

Organizaciju HOW Festivala pokriva Adria Hotel Foruma , uz partnerstvo Hrvatske gospodarske komore.