You are here

Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambenih proizvoda (OMÉK)

22/07/2019

Obavještavamo Vas da će se između 26-29. septembra 2019. godine u Budimpešti održati Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambenih proizvoda (OMÉK).

Nacionalni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije je najstariji poljoprivredni događaj u Mađarskoj, koji ima tradiciju i istoriju dugu više od 100 godina. OMÉK sa svojih 900 izlagača i 100 hiljada posjetilaca predstavlja najveću izložbu u Mađarskoj u oblasti poljoprivrede i prehrane i jedna je od najvećih izložbi u ovom dijelu Evrope.

Prvi dan događaja biće otvoren samo za profesionalne posjetioce. Profesionalni (specijalizovani) program će obuhvatiti B2B sastanke, programe za kupce i forume dobavljača. Za Dan trgovine, OMÉK želi da pozove domaće i strane kupce da posluju i sve profesionalce da se uključe u rad niza foruma i poslovnih sastanaka.

OMÉK 2019 ima još jedan važan cilj, a to je da predstavi industriji i široj javnosti vrijednosti i dostignuća mađarske poljoprivrede, koja se temelji na visoko razvijenim, efikasnim, ekološki osviješćenim preduzećima i porodičnim farmama. Proizvođači će biti organizovani prema grupama proizvoda koje predstavljaju, omogućavajući posjetiocima da se upoznaju sa karakterističnim proizvodima, ukusima i gastronomijom Karpatskog basena.

Dodatne informacije možete pronaći na sljedećem websajtu: https://omek.amc.hu/en/