You are here

Međunarodni sajam preduzetništva – MOS u Celju

04/09/2019

Crna Gora je zemlja partner 52. Međunarodnog sajma preduzetništva – MOS u Celju, Slovenija, koji će se održati od 10. do 15. septembra 2019. godine. Riječ je o veoma značajnom privrednom događaju na kojem će se predstaviti više od 1.500 izlagača iz 34 države i koji će, kako se očekuje, privući preko 100.000 posjetilaca.

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Ministarstvom kulture, NTO i Investiciono-razvojnim fondom organizuje nastup oko 40 crnogorskih kompanija i institucija na nacionalnom štandu površine 525 kvadrata. To će im omogućiti kvalitetnu prezentaciju proizvoda, da pospiješe postojeće i steknu nove poslovne kontakte, te kvalitetnije pozicioniranje domaćih brendova i mogućnost rasta izvoza.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović govoriće na otvaranju Sajma.

Sajam je podijeljen u pet segmenata: MOS Dom (izgradnja i renoviranje), MOS Tehnika (zanatska i industrijska oprema i materijali), MOS Tur (turizam i hrana, oprema za kampovanje), MOS Biz (poslovne usluge i poslovne mogućnosti u inostranstvu) i MOS Plus (opšti proizvodi za potrošnju).

Manifestacija je propraćena predavanjima, događajima i radionicama iz različitih oblasti. U okviru Sajma biće organizovani međunarodni forum privrednika naše zemlje, Slovenije, Srbije i Hrvatske, prezentacija crnogorskih potencijala i bilateralni sastanci, dani poljoprivrede, investicija, preduzetništva i turizma Crne Gore, kao i posjeta preduzećima države domaćina.

Uporedo sa Sajmom, održaće se Dani Crne Gore u Ljubljani, u okviru kojih će biti organizovan poslovni forum sa slovenačkim privrednicima, kao i bogat kulturno-umjetnički program.