You are here

Okrugli sto - Analiza mogucnosti razmjena energije na mjestu konekcije u Crnoj Gori, postojeće stanje i preporuke za unapređenje ambijenta

22/07/2019

Privredna komora Crne Gore, Ministarstvo ekonomije i UNDP organizuju okrugli sto na temu: “Analiza mogucnosti razmjena energije na mjestu konekcije u Crnoj Gori, postojeće stanje i preporuke za unapređenje ambijenta”.  

Crna Gora je kao potpisnica Ugovora o uspostavljanju Energetske zajednice, preuzela obavezu usklađivanja svog zakonodavstva sa legislativom Evropske unije, odnosno relevantnim zakonodavstvom važećim u Energetskoj zajednici. U skladu sa tim Crna Gora sa velikom pažnjom prati procese izmjena smjernica energetske politike Evropske unije, koje za cilj imaju prelazak na tzv. ‘’čistu’’ energiju, kako bi se na pravi način izvršilo prilagođavanje energetskih potreba nastojanjima cjelokupnog čovječanstva za obezbjeđenje održivog i ekološki prihvatljivog razvoja i napretka u 21. vijeku.

Okrugli sto se organizuje sa ciljem upoznavanja relevatnih subjekata sa regulatornim i pravnim okvirom u oblasti distribuirane prozvodnje i tretmana prosumera i pregled analize zakonodovstva Evropske unije. U okviru projekta  „Razvoj zelenih biznisa u Crnoj Gori“, koji je finasiran od strane Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF), pripremljena je analiza „Omogućavanje integracije elektrana male snage koje koriste obnovljive izvore energije“ koja identifikuje ograničavajuće faktore za integraciju malih elektrana koje koriste sunčevu energiju u Crnoj Gori uz preporuke i rješenja tih ograničenja.  

Okrugli sto će se održati u četvrtak, 25. jula 2019. godine, sa početkom u 10:00 časova u prostorijama Privredne komore Crne Gore (sala I), ul. Novaka Miloševa 29/II, Podgorica.

Cijeneći da ćete prepoznati značaj ove teme, molimo Vas da odredite učesnike iz Vaše kompanije i njihovo učešće prijavite najkasnije do utorka, 23. jula 2019. godine, putem email-a:  mrmus@pkcg.org  ili telefona: 020 230 705.

Fajlovi: