You are here

Okrugli sto: „Digitalna transformacija privrede“ - PRIJAVA

05/11/2019

Privredna komora Crne Gore, u ponedeljak 11.11.2019. godine, sa početkom u 11:00 časova, organizuje okrugli sto, u prostorijama Privredne komore Crne Gore (Novaka Miloševa 29/II, Podgorica), na temu: „Digitalna transformacija privrede“.

Digitalna transformacija se može definisati kao evolutivni proces izmjene ustaljenog načina života i poslovanja primjenom digitalnih tehnologija. Prije svega, primjenom softvera i novih tehnoloških rješenja baziranih na internet servisima i modernim informatičkim tehnologijama. Digitalna transformacija je nesumnjiv trend u svijetu, ali i u okruženju. Nizovi paralelnih procesa odvijaju se svakodnevno mijenjajući način života ljudi i rada preduzeća i korporacija. Ona je jednako primjenjiva, kako u ekonomski visoko razvijenim zemljama, tako i u onima koje odlikuje niži ili nizak nivo ekonomske razvijenosti. Digitalna transformacija ne može da prevaziđe ekonomski i društveni jaz, ali njena primjena može da ubrza njegovo smanjenje. Smatra se da će zemlje, koje ne uskoče makar u poslednji vagon digitalne transformacije i ne prihvate zakone četvrte industrijske revolucije, dodatno zaostati u razvoju dugoročno izgubivši šansu za prikjučak razvijenima.

Posebno važan segment digitalne transformacije i jedno od njenih ishodišta je digitalna ekonomija, odnosno digitalno poslovanje kompanija. Digitalizacijom preduzeća povećava se njihova efikasnost, produktivnost i profit, kao konačni cilj poslovanja.

U kompanijama u Crnoj Gori informatičke tehnologije se koriste na različite načine. U nekima se infromatizacijom smatra samo nabavka osnovne računarske opreme, dok jedan broj kompanija koje posluju na finansijskom i telekomunikacionom tržištu, primjenjuje visoke informatičke standarde i godinama se digitalno tranformišu.

Cilj okruglog stola je da ukaže na nosioce, principe i načine digitalne transformacije u kompanijama, probleme na tom putu i benefite koji proističu iz nje.

U cilju uspješne realizacije događaja i zbog ograničenog broja mjesta, blagovremeno odredite predstavnike iz vašeg preduzeća i prijavite učešće, pri čemu će pravo prvenstva biti prema redosljedu prijavljanja.

Cijeneći da ćete prepoznati značaj ove teme, prisustvo možete potvrditi najkasnije do petka 8.11.2019. godine, popunjavanjem prijave. Telefon za informacije je: 020 230 605.

Nike Sneakers | Trending

Fajlovi: