You are here

Okrugli sto: Halal turizam- potencijal za rast i razvoj

20/06/2019

Privredna komora Crne Gore u saradnji sa Sekretarijatom za preduzetništvo Glavnog grada Podgorice i Udruženjem za promociju i razvoj islamske ekonomije u Crnoj Gori organizovaće okrugli sto na temu „Halal turizam- potencijal za rast i razvoj“ u petak 28. juna 2019. godine sa početkom u 14 časova u Sali 1 Privredne komore Crne Gore prema Programu u prilogu.

Halal turizam je novi oblik turističke ponude koji podrazumijeva da turistima muslimanima, budu zadovoljena dva osnovna aspekta, omogućavanje uslova za obavljanjev jerskih obreda i halal ishrane. Halal sertifikovanje je dobra prilika i za razvoj kongresnog turizma i otvara vrata na novo i isplativo – halal tržište. Iako je hrana najbitniji element, halal se odnosi i na  različite vrste kozmetike, lijekova, ali i usluga kao što je trgovina ili islamsko bankarstvo.

Imajući u vidu da se halal turizam globalno sve intenzivnije razvija, te da se predviđa da će do 2020. godine vrijednost ovog tržišta iznositi 200 milijardi američkih dolara, rast razvoja ovog oblika turizma postaje sve važniji, posebno za zemlje kojima je turizam strateška privredna grana.

Predavanje će održati doc.dr.sc. Aldin Dugonjić, rukovodilac Centra za certificiranje halal kvalitete iz Hrvatske.

Pozivamo vas da nam se pridružite i cijenimo da bi vaše učešće doprnijelo uspješnom radu okruglog stola.

Molimo da svoje učešće potvrdite na kontakte: smarkovic@pkcg.org i afilipovic@pkcg.org

Fajlovi: