You are here

Okrugli sto: Kodifikacija po NATO standardima

25/02/2014
Okrugli sto: Kodifikacija po NATO standardima

Privredna komora Crne Gore u saradnji sa Komunikacionim timom Savjeta za članstvo u NATO organizuje okrugli sto na temu: Kodifikacija po NATO standardima, koji će se održati u srijedu, 26. februara 2014. godine u prostorijama Komore u 14:00 časova.

Članstvo u NATO-u ima snažan uticaj na privredu, posebno kroz mogućnost plasmana domaćih proizvoda. Uslov za učešće proizvoda na NATO tržištu je ispunjavanje specifičnih standarda.

Cilj organizovanja okruglog stola je da se, snagom činjenica i argumenata predstave ekonomske povoljnosti članstva u NATO, te uz razmjenu iskustava i mišljenja predstavnika državnih organa i privatnog sektora, sagledaju mogućnosti dostizanja potrebnih standarda. Crnogorske kompanije, čiji su proizvodi do sada kodifikovani prema NATO standardima, prezentovaće iskustva u postupku kodifikacije.

Program

14.00 - 14.15h Uvodna obraćanja
Ruždija Tuzović, savjetnik Predsjednika PKCG i Nebojša Kaluđerović, savjetnik za vanjske poslove Predsjednika Vlade CG
14.15 - 14.45h Privreda i NATO
Marinko Aleksić, načelnik Direkcije za standardizaciju i kodifikaciju, Ministarstvo odbrane i Danijela Stolica, pomoćnica ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja
14.45 - 15.15h Dosadašnja iskustva
Dejan Marković, direktor Tara Aerospace and Defends Products a.d., Mojkovac, Verica Maraš, izvršni direktor Plantaže 13. Jul a.d., Podgorica i Dragan Martinović, predstavnik Martex D.O.O. Cetinje
15.15 - 15.45h Dijalog sa privrednicima