You are here

OKRUGLI STO : Obrazovni sistem u Finskoj – iskustva - PRIJAVA

12/06/2019

Privredna komora Crne Gore u saradnji sa Upravom za kadrove Crne Gore, u srijedu 19.06.2019. godine, organizuje okrugli sto u prostorijama Privredne komore Crne Gore, sa početkom u 10:00 časova, na temu: Obrazovni sistem u Finskoj – iskustva.

Okrugli sto je namijenjen HR rukovodiocima kompanija i predstavnicima obrazovnih institucija.

Pažnja koja je usmjerena na obrazovanje u Finskoj duguje se činjenici da đaci ove zemlje već godinama postižu vrhunske rezultate u PISA testiranju, a nerijetko su i prvi u svijetu. Ono po čemu se Finska dodatno ističe je podatak da je obrazovanje u Finskoj besplatno za sve, i to na svim nivoima obrazovanja. Više je nego očigledno da država ulaže mnogo u obrazovanje, ali sav taj trud i rad se višestruko vraća, jer je Finska jedna od najrazvijenijih zemalja na starom kontinentu, ali i u svijetu. Finci se mogu ponositi i činjenicom da je u ovoj zemlji pojam „odliva mozgova“ praktično nepoznat.

Filozofija njihovog obrazovnog sistema temelji se na mišljenju da svako može doprinijeti nekim znanjem ili vještinom, i na razvoju istih radi se tokom cijelog procesa školovanja. Na skupu će se govoriti o strukturi obrazovnog sistema u Finskoj, organizaciji nastave u formalnom sistemu i obuci nakon završetka formalnog obrazovanja kako u kompanijama tako i individualnom usavršavanju. Učesnici skupa će moći da čuju finski pristup učenicima i njihovim individualnim sposobnosima i potrebama,  kao i  novim trendovima u obrazovanju u smislu digitalizacije učenja.

U cilju uspješne realizacije događaja i zbog ograničenog broja mjesta, molimo da odredite predstavnike iz vašeg preduzeća i blagovremeno prijavite učešće.

Cijeneći da ćete prepoznati značaj ove teme, molimo da prisustvo okruglom stolu potvrdite popunjavanjem prijave  najkasnije do ponedeljka 17.06.2019. godine. Telefon za informacije je: 020 230 605.

 

Agenda:

9.50 Registracija

10.00 Pozdravne riječi

10.10 Prezentacija „Obrazovni sistem u Finskoj – iskustva ", Riitta Paalanen

11.00 -12.00 Diskusija