You are here

Okrugli sto „ Stručne škole i dualno obrazovanje kao pokretač privrednog razvoja“ PRIJAVA

15/05/2018

Privredna komora Crne Gore i Ministarstvo prosvjete, u petak  18.05.2017. godine, organizuju okrugli sto u prostorijama Privredne komore Crne Gore (Novaka Miloševa 29/II, Podgorica) sa početkom u 13:00 sati, na temu: „ Stručne škole i dualno obrazovanje kao pokretač privrednog razvoja“

Cijeneći važnost srednjih stručnih škola, a posebno njihovog povezivanja sa sektorom privrede u kontekstu sveukupnog društvenog razvoja, te imajući u vidu činjenicu da je Ministarstvo prosvjete pokrenulo kampanju za upis u srednje stručne škole i dualno obrazovanje „Stručno je ključno! Zaposli se, zaradi i sebe izgradi“, organizuje se okrugli sto, u cilju daljeg uskladjivanja obrazovanja  sa potrebama tržišta rada i stvaranje uslova za sticanje i praktičnu primjenu teorijskih znanja i vještina.

 Događaj će otvoriti predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i ministar prosvjete dr Damir Šehović.

 Iskustva u implementaciji dualnog sistema obrazovanja će predstaviti: predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, direktor AD Inpek Radivoje Bakić i direktor DOO “Aura Barber” Mijo Bubanja, direktor Centra za stručno obrazovanje Duško Rajković, kao i direktor direktorata u Ministarstvu prosvjete Veljko Tomić.

 Cijeneći da ćete prepoznati značaj ovog dogadjaja molimo da prisustvo potvrdite najkasnije do četvrtka, 17. maja 2018. godine, popunjavanjem prijave. Telefon za informacije je: 020 230 415.    

Izdvajamo