You are here

Posjeta italijanskih privrednika Crnoj Gori

16/04/2013
Posjeta italijanskih privrednika Crnoj Gori

Konfindustrija , najveća italijanska organizacija poslodavaca, koju čine 150 hiljada kompanija i 260 teritorijalnih i sektorskih  udruženja, organizuje 17. aprila, u saradnji sa Ambasadom Italije u Crnoj Gori i Italijanskim institutom za spoljnu trgovinu –ICE,  posjetu 50  italijanskih firmi Crnoj Gori.

Ova inicijativa, organizovana u saradnji sa italijanskim Udruženjem  građevinara ANCE i italijanskom Federacijom privrednika iz oblasti elektromehanike i elektrotehnike ANIE , ima za cilj da predstavi mogućnosti za ulaganje u sektor infrastrukture, saobraćaja i energetike.

Prisustvo italijanskih firmi u Crnoj Gori je visoko pozicionirano. Italija, kao najveći investitor, je strateški partner od velikog značaja za Crnu Goru. Italijanske firme su prisutne prije svega u sektoru energetike, ali značajne mogućnosti postoje i u sektoru infrastrukture, turizma i zaštite životne sredine.

Prisustvo najviših  institucionalnih predstavnika Crne Gore, ministra ekonomije, Vladimira Kavarića, ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petra Ivanovića, ministra zdravlja, Miodraga Radunović, ministra saobraćaja i pomorstva, Ivana Brajovića, potpredsjednika Privredne komore, Ivana Saveljića, ukazuje na značaj koji Italija ima za crnogorsku ekonomiju.

Poslovni susreti će se održati u Hotelu Podgorica, sa početkom u 9 sati.