You are here

Priprema Programa za realizaciju mjera energetske efikasnosti u sektoru industrije

01/10/2019

Privredna komora Crne Gore, Ministarstvo ekonomije i konzorcijum Expertise France organizuju info dan na temu: “Priprema Programa za realizaciju mjera energetske efikasnosti u sektoru industrije”.   Info dan će se održati u ponedeljak, 7. oktobra 2019. godine, sa početkom u 10:00 časova u prostorijama Privredne komore Crne Gore (sala I), ul. Novaka Miloševa 29/II, Podgorica.

U okviru projekta IPA 2014 „Unapređenje poslovnog okruženja i konkurentnosti privatnog sektora u Crnoj Gori“, koji implementira konzorcijum Expertise France u saradnji sa relevantnim institucijama u Crnoj Gori, pored drugih aktivnosti u cilju podsticanja konkurentnosti i inovacija kod MSP, planirana je i tehnička podrška za unapređenje energetske efikasnosti u industriji.

Programom za realizaciju mjera energetske efikasnosti u industriji planirano je uspostavljanje grant šeme za uvođenje inovativnih rješenja i novih tehnologija koje će dovesti do poboljšanja energetske efikasnosti i povećanja upotrebe dostupnih izvora obnovljive energije od strane preduzeća, a što će doprinijeti daljem razvoju zelene ekonomije, kao i unapređenju poslovanja u sektoru industrije. Programom će biti obuhvaćena preduzeća iz prerađivačke industrije. U cilju utvrđivanja potencijala za unapređenje energetske efikasnosti, pripremi programa će prethoditi mapiranje preduzeća iz sektora industrije, kao i kreiranje registra i analize potencijala za realizaciju mjera energetske efikasnosti u odabranim preduzećima, koje će sprovesti konsultanti angažovani u okviru projekta.

Cijeneći da ćete prepoznati značaj ove teme, molimo Vas da odredite učesnike iz Vaše kompanije i njihovo učešće prijavite najkasnije do četvrtka, 3. oktobra 2019. godine, putem email-a:  mrmus@pkcg.org  ili telefona: 020 230 705.

Fajlovi: