You are here

Program stručnog osposobljavanja – Prijavite se

07/10/2013
Program stručnog osposobljavanja

Privredna Komora Crne Gore podsjeća poslodavce koji žele da se prijave za Program stručnog osposobljavanje da to mogu uraditi do 15. oktobra 2013.

  • Prijavljivanje poslodavaca od 15. septembra do 15. oktobra 2013.
  • U nastavku Programa naglasak na privatnim poslodavcima, uslovi za polaznike nepromijenjeni

 Javni poziv za poslodavce zainteresovane za učešće u Programu stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem objavljen je 15. septembra 2013, čime je započela realizacija Programa za drugu generaciju polaznika, koji će stručno osposobljavanje obavljati od 15. januara 2014. godine. 

 Prijave poslodavaca za učešće u Programu stručnog osposobljavanja mogu se podnositi još do 15. oktobra 2013. godine.

 Poziv za prijave polaznika druge generacije Programa biće raspisan 15. oktobra. Polaznici druge generacije Programa, koji će takođe trajati 9 mjeseci, imaće pravo na plaćeno zdravstveno osiguranje i mjesečnu naknadu u iznosu od 50% prosječne neto zarade u Crnoj Gori.

 Modifikovanim modelom Programa akcenat je stavljen na poslodavce iz privatnog sektora. Državni organi i organi državne uprave su isključeni iz Programa, osim ustanova prosvjete, kulture, zdravstva, policije, vojske i privrednih društava u državnom vlasništvu. Organi lokalne samouprave takođe nijesu uključeni u Program.

 Polaznici prve generacije Programa zavšiće Program stručnog osposobljavanje nakon isteka 9 mjeseci od upućivanja kod izabranog poslodavca, čime će steći pravo na polaganje stručnog ispita, budući da će im se 9 mjeseci provedenih na stručnom osposobljavanju računati kao 12 mjeseci radnog iskustva.

 Detaljne informacije o Programu objavljivane su i na portalu eUprave, na stranici: http://www.euprava.me/program-strucno-osposobljavanje