You are here

Projekat BACAR na sajmu u Mostaru

09/04/2019

U sklopu sprovođenja projekta "Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost - umrežavanje u jadranskoj regiji" - BACAR, partneri u sprovođenju projekta iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske organizuju učešće članica prekograničnih mreža klastera turizma, lokalne hrane i kreativne industrije na Međunarodnom gospodarskom sajmu u Mostaru od 9-13.4.2019.

Posjetioci sajma će na štandu projekta BACAR od preko 300m2, koji se nalazi u Paviljonu 1, imati priliku da se upoznaju sa proizvodima i uslugama šezdeset izlagača iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Partneri u sprovođenju projekta su pripremili Program događaja tokom svih pet dana izlaganja na Sajmu, a za posjetioce pripremljena je i nagradna igra sa bogatim fondom nagrada. Pored toga, na štandu je planirano i organizovanje radionice, prezentacije, degustacije domaćih specijaliteta kao i aktivnosti namijenjene djeci. Šarolika ponuda kreativaca, proizvođača i prerađivača domaćih specijaliteta, kao i širokog asortimana turističke ponude je odličan povod da se posjetioce sajma opredijeli da se zaintersuju za naš štand. 

Učešće  malih i srednjih preduzeća iz tri zemlje, angažovanih u međusobno povezanim sektorima kreativne industrije, turizma i lokalne hrane su odlična prilika i za održavanje poslovnih sastanaka radi proširenja i poboljšanja ukupne poslovne saradnje prekograničnog područja na kojem se sprovodi projekat BACAR.

U okviru projekta, 10.4.2019. sa početkom u 11.00sati biće organizovana i konferencija za medije.

Projekat BACAR

Sprovođenje projekta "Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost - umrežavanje u jadranskoj regiji" -BACAR, kojeg sufinansira Europska unija u okviru programa "Interreg IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020", počela je 1.6.2017. i trajaće do 31.8.2019. Ukupna vrijednost projekta je 1.019.843,87 EUR. Opšti cilj projekta je jačanje institucionalne infrastrukture i usluga u sektoru malih i srednjih preduzeća sa ciljem unaprjeđenja njihove konkurentnosti kroz razvoj klastera u sektorima kreativne industrije, turizma i ruralnog razvoja. Projekat sprovode Opština Kotor kao vodeći partner sa prekograničnim partnerima Privrednom komorom Crne Gore, JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije iz Hrvatske, Ministarstvom privrede/gospodarstva Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije i Područnom privrednom komorom Trebinje.

Sportswear free shipping | Air Jordan 1 University Blue 555088-134 2021 Release Date Info , Gov