You are here

Prvi Crnogorski parlament preduzeća

15/03/2013
Prvi Crnogorski parlament preduzeća

Privredna komora Crne Gore i Skupština Crne Gore, u petak 22. marta, 2013. godine organizuju prvi Crnogorski parlament preduzeća.

Zasijedanje počinje u 12 sati, u zgradi Skupštine Crne Gore.

Vrijeme koje je iza nas, kao i izazovi koji su pred domaćom privredom upućuju na neophodnost strateškog dijaloga onih koji kreiraju ekonomsku politiku i privredu. Ukoliko taj dijalog izostane, održivost reformi može krenuti pogrešnim pravcem, što bi za posljedicu imalo usporavanje ekonomskog rasta i razvoja naše zemlje.

Ovom Inicijativom koju realizuju Skupština Crne Gore i Privredna komora, uz učešće Vlade Crne Gore, namjera je podstaći dijalog privrednika sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, koji kreiraju i donose strategije, politike i ostala važna dokumenta kojima se uređuje ambijent za poslovanje, čime bi se postavile osnove održivih akcionih planova privrednog razvoja naše zemlje.

Glavna aktivnost Privredne komore Crne Gore usmjerena je na zastupanje i zaštitu interesa domaće privrede. Crnogorski parlament preduzeća je još jedan instrument za usmjeravanje i artikulaciju interesa privrede kroz dijalog. Zaključci i preporuke koji će proisteći sa ovog skupa mogu biti dragocjeni, ne samo po pitanju kreiranja ekonomske politike u cilju stvaranja konkurentne i snažne privrede, već i poruka evropskim partnerima u kojoj mjeri je Crna Gora zaista spremna da postane članica Evropske unije.

Radni dio Crnogorskog parlamenta preduzeća, uz učešće preko 80 privrednika i predstavnika Skupštine i Vlade Crne Gore, odvijaće se u okviru tri sesije: ljudski resursi, konkurentnost i put ka ekonomskom razvoju.

Na početku zasijedanja učesnicima će se obratiti Ranko Krivokapić, predśednik Skupštine Crne Gore, Velimir Mijušković, predsjednik Privredne komore Crne Gore, Milo Đukanović, predsjednik Vlade Crne Gore i Martha Shultz, potpredsjednica Eurochambres-a.

Nike Air Max 98