You are here

Radionica o primjeni važećih i prelaznih pravila o preferencijalnom porijeklu robe u skladu sa PEM Konvencijom u Crnoj Gori

20/06/2022

Pozivamo vas da učestvujete u Radionici o primeni važećih i prelaznih pravila o preferencijalnom porijeklu robe u skladu sa PEM Konvencijom u Crnoj Gori. 

Radionica će se održati 24 juna 2022 godine, od 10:00 do 14:00 časova preko Zoom aplikacije. Radionica je dio serije događaja koje organizuje USAID Projekat EDGE (Economic Development, Governance and Enterprise Growth) u članicama CEFTA-e kao deo podrške procesu implementacije revidiranih pravila o porijeklu.

U Crnoj Gori, radionica se organizuje u saradnji sa Upravom prihoda i carina Crne Gore, Komorskim investicionim forumom (KIF ZB6) i Privrednom komorom Crne Gore.

Glavni cilj radionice je da olakša primjenu prelaznih pravila o porijeklu preko povećavanja informiranosti kompanija u vezi konkretnih promena koje se uvode sa novim pojednostavljenim pravilima za utvrđivanje preferencijalnog porijekla roba, povoljnosti koje ona predstavljaju za privatni sektor i način njihove primjene u praksi.

Molimo zainteresovane predstavnike kompanija da se registruju za učešće na radionici najkasnije do 23. juna 2022 godine preko popunjavanja registracione prijave na sledecem linku. Registrovani učesnici će link za pristupanje radionici dobiti putem mejla nakon popunjavanja registracione prijave.

Fajlovi: