You are here

RISE putovanje - poziv za prijavu

04/09/2020

Projekat RISE raspisuje poziv za prijave mladih preduzetnika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije, kako bi razvili svoje ideje za socijalni biznis. Kroz niz radionica, predavanja, sastanaka, programa mobilnosti i finansijske podrške, mladi će imati priliku da uče, rastu, posluju i istovremeno pomognu u rješavanju problema svojih lokalnih zajednica.

Podnosioci zahtjeva treba da identifikuju socijalno ili ekološko pitanje koje žele da riješe i / ili rade na svojoj ideji u manjem obimu, a da se još nisu bavili pravim biznisom.

Kroz RISE program želimo da podržimo i ohrabrimo novu generaciju pokretača promjena da rješavaju probleme u svojim lokalnim zajednicama. Zbog toga smo razvili program podrške – RISE putovanje, koje ima dvije faze: Poglavlje IDEACIJE i poglavlje INKUBACIJE.

1. Poglavlje: Ideacija

U ovom dijelu RISE putovanja učestvuje odabranih 36 RISE timova iz regiona (po 6 timova iz Albanije, BiH, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije). Tokom 4 mjeseca Ideacije gradićeš svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imaćeš podršku eksperata i mentora, sa kojima ćeš proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća. Tokom ova 4 mjeseca organizovaćemo i design thinking radionice koje će ti pomoći da dodatno razviješ i unaprijediš vještine kreativnog razmišljanja i dizajniranja rješenja za probleme u svom okruženju.

Kada kroz ovo poglavlje dizajniraš rješenje i izgradiš svoju biznis ideju, imaćeš priliku da je javno predstaviš na Demo danu. Dva najbolja tima iz Crne Gore odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da sprovedu svoje ideje i ostvare pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu.

2. Poglavlje: Inkubacija

Izabranih 12 timova iz regiona će nastaviti RISE putovanje koje će trajati 6 mjeseci i tokom kojeg će timovi:

1. Testirati i validirati uticaj biznis modela kroz program skrojen po tvojoj mjeri;

2. Grant za razvoj biznis ideje u iznosu od 2250eur;

3. Imati prilike za regionalna putovanja i umrežavanje – Kroz aktivnosti RISE Bootcamp-a i RISE Ekspedicije imaćeš priliku da se upoznaš, inspirišeš i stekneš nova znanja od svojih vršnjaka, uspješnih socijalnih preduzeća i trenera, mentora i eksperata iz cijelog regiona Zapadnog Balkana.

RISE Putovanje se završava RISE regionalnim događajem, kojem će prisustvovali svi partneri i saradnici RISE programa kako bismo proslavili sve uspjehe ovog putovanja.

Da sumiramo – RISE Putovanje ima nekoliko koraka:

1) Poglavlje ideacije – Podrška u razvoju tvoje ideje, u trajanju od 4 mjeseca;

  • Tailor-made program podrške za razvoj tvoje ideje;
  • Design thinking radionice;
  • Demo day.

2) Poglavlje Inkubacije – u trajanju od 6 mjeseci;

  • Testiranje i validiranje ideje;
  • Grant za razvoj biznis ideje;
  • Regionalna putovanja i umrežavanje;
  • RISE Završni događaj.

Svi zainteresovani učesnici prijavu za poziv mogu ispuniti na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdST1gDTaUvZ1GjeCmMUsjHGoc9l28v9cp2QOonYdcoxEfMPw/viewform

A poziv je otvoren do 27.09!

Sve informacije možete pronaći na sajtu Tehnopolisa

Fajlovi: