You are here

Sajmovi turizma, hrane i ekologije u Budvi

31/03/2013
Sajmovi turizma, hrane i ekologije u Budvi

Na Jadranskom sajmu u Budvi, od 11. do 14. aprila 2013. godine, održaće se tri sajamske manifestacije: 22. Međunarodna turistička berza i sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES, 39. Sajam hrane i 19. Sajam ekologije. Na ovaj način, Jadranski sajam objedinjuje prezentaciju ukupne turističke ponude Crne Gore, u smještajnom, gastronomskom i ekološkom segmentu.

METUBES je najznačajnija manifestacija u oblasti promocije i prodaje turističkih kapaciteta u Crnoj Gori. Okuplja nosioce turističke ponude na jednom mjestu i sveobuhvatno prezentuje aktuelnu ponudu za predstojeću turističku sezonu. Svoje opravdanje i više od dvije decenije uspješne tradicije potkrepljuje potrebom da se ponuda i tražnja na turističkom tržištu susretnu u realnom prostoru i ambijentu pružanja usluge. Zajednički projekti u turizmu i povezanost regiona kao jedne turističke destinacije na METUBES kao direktne izlagače dovodi kompanije, agencije, nacionalne turističke organizacije i udruženja iz regiona. Crna Gora je i sve značajnije emitivno područije, pa se na Sajmu očekuju prezentacije drugih turističkih destinacija.
Sajam hrane, međunarodna izložba pod znakom UFI-ja, vodeći je događaj u oblasti agrobiznisa u Crnoj Gori. Prepoznat po promotivnim i komercijalnim rezultatima učesnika, u ovogodišnjem izdanju izlagačima nudi prednost direktnog kontakta sa ključnim činiocima turističke industrije, profesionalnim kupcima i krajnjim potrošačima. Značajno prisustvo medija tokom sajamskih dana pruža i raznovrsne mogućnosti promotivnih efekata ka široj javnosti u okruženju, kako za već etablirane brendove, tako i za kompanije koje čine prvi iskorak na tržište Crne Gore.
Tematski događaji i aktuelne teme u okviru programa izložbe dodatno će afirmisati njen poslovni karakter , a degustacije na štandovima brojnim posjetiocima pružiće mogućnost neposrednog uvida u kvalitet ponude.

Sajam ekologije je namijenjem izlagačima koji kreiraju proizvode i usluge u oblasti očuvanja životne sredine, sa posebnim akcentom na privredne subjekte koji se bave zbrinjavanjem otpada, obnovljivim izvorima energije, reciklažom do proizvođača zdrave ekološke hrane. Na ovogodišnjem Sajmu ekologije, očekuje se prisustvo domaćih i inostrananih kompanija, institucija, vladininih i nevladininih organizacija koje ulažu značajna sredstva i napore za ulaganja u brzorastućem sektoru zašite životne sredine.

Sajamske manifestacije pratiće kao i svake godine, bogat program dešavanja. Već sada možemo najaviti okrugli sto na temu: „ Poslovanje hotelijerstva Crne Gore“ koji se već tradicionalno održava u okviru Sajma turizma, u organizaciji Fakulteta za turizam – MTS „Montenegro Tourism School“, Bar i Horwath Consulting, Zagreb. U saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje, Udruženjem šefova kuhinja Crne Gore i Udruženjem barmena Crne Gore održaće se otvoreno Državno prvenstvo ugostiteljskih radnika i učenika ugostiteljskih škola, u okviru kojeg će predstavnici renomiranih hotelskih i ugostiteljskih objekata visoke kategorije demonstrirati umijeće pripreme hrane, takmičeći se za vrijedne nagrade i najveća nacionalna priznanja u struci.

Mađarska državna agencija za podršku međunarodnoj trgovini i izvoznim aktivnostima mađarskih malih i srednjih preduzeća u sektorima od strateškog značaja - HITA će predstaviti kompanije iz oblasti agrobiznisa zainteresovane za plasman proizvoda na crnogorsko i regionalno tržište, i poslovnu saradnju sa kompanijama iz oblasti prehrambene i turističke industrije u Crnoj Gori i regionu.

Prijavljivanje za sajamske manifestacije je u toku, a više informacija možete dobiti pozivom na sledeće brojeve telefona:

- Sajam turizma +382 33 410 407
- Sajam hrane +382 33 410 420
- Sajam ekologije +382 33 410 405