You are here

Samit premijera zemalja Centralne i Istočne Evrope i NR Kine

04/12/2014

U Beogradu će se 16. i 17. decembra 2014. godine održati Samit premijera zemalja Centralne i Istočne Evrope i NR Kine, na kome će državnu delegaciju Crne Gore predvoditi predsjednik Vlade Milo Đukanović.

Sastanak ima za cilj da obezbijedi nastavak zajedničkih napora za jačanje saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, sa posebnim akcentom na unapređenje privredne saradnje.

Privredne i državne delegacije Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope učestvovaće na Samitu, kao i na Privrednom forumu u Centru Sava, na kojem će se razmatrati teme iz oblasti poljoprivrede, industrije, turizma, internet tehnologije, transporta i infrastrukture.

Očekuje se da skupu prisustvuje oko 2000 privrednika, od čega će biti 500 predstavnika kineske privrede. Nakon plenarnog dijela, uslijediće rad po panelima koje će voditi ministri, uz mogućnost da se privrednici uključe u razgovor. Predviđeni su sljedeći paneli:

1. Infrastruktura i energetika
2. Privreda (poljoprivreda, metalna industrija i dr.)
3. Turizam i trgovina

Prema preliminarnoj najavi organizatora predviđeno je da glavni dio Samita bude 16. decembra u poslijepodnevnim časovima, a bilaterala 16. i 17. decembra u prijepodnevnim časovima. Detaljan program ćemo Vam blagovremeno dostaviti nakon obavještenja organizatora.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete molimo Vas da popunjenu prijavu dostavite najkasnije do utorka 9. decembra 2014. godine, do 16 h, na e-mail: kdjukanovic@pkcg.org, kako bi na osnovu iste mogli izvršiti prijavu učešća kod Vlade Srbije, kao organizatora Samita.

Fajlovi: