You are here

Samit zdravstvenog turizma

06/10/2017

Šesta Međunarodna konferencija zdravstvenog, spa & wellness turizma, pod nazivom Samit zdravstvenog turizma će se održati 24. i 25. oktobra 2017. godine, u Hotel Splendid Conference & Spa Resort.

Konferencija, koja predstavlja  jedan od vodećih  regionalnih skupova ovakve vrste, okupiće sve važne učesnike regionalnog zdravstvenog turizma iz privatnog i javnog sektora. Budući da zdravstveni turizam predstavlja najbrže rastuću granu privrede u poslednjih deset godina, ovom konferencijom šestu godinu zaredom želimo dati priliku svim učesnicima  za međusobno povezivanje, uspostavljanje saradnje i unaprjeđivanje poslovanja. Cilj konferencije i ove godine je okupiti ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i wellness industrije, koji će zajednički pokušati odgovoriti na ključna pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu. Konferencija će otvoriti tematiku nove zdravstvene infrastrukture Crne Gore kao nezaobilaznog preduslova  za percipiranje Crne Gore kao “zdravstveno sigurne” destinacije ali i kao potencijalno atraktivne destinacije zdravstvenog turizma na karti Evrope i svijeta.

Organizator konferencije je Medical SPA Asocijacija Crne Gore u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore, dok je sponzor  konferencije već šest godina kompanija Azmont Investments.

Dragocjeno iskustvo domaćih predavača i gostiju iz inostranstva učesnici će imati prilike čuti kroz indvidiualna izlaganja i panel diskusije tematski podijeljene u tri osnovne cjeline - lječilišni turizam, medicinski turizam i medicinski wellness. Skup će, kao i ranijih godina, ponuditi dijalog, diskusiju i rješenja  za izazove  vezane za investicije u zdravstvenom turizmu, pružajući jedinstvenu platformu za razmjenu iskustava glavnih učesnika  zaslužnih za rast ovog tržišta.

Značajan odziv vrhunskih evropskih i svjetskih institucija, kompanija i predavača na konferenciji proteklih pet godina potvrdio je njen značaj i pozicioniranje na mapi evropskih skupova zdravstvenog turizma.

Glavne teme ovogodišnje konferencije su:

  • Uloga zdravstvenog turizma u podizanju konkurentnosti turističkog proizvoda
  • Uloga javnog i privatnog zdravstva – zdravstvo u službi turizma
  • Sertifikovanje i akreditacija
  • Brendiranje i marketing zdravstvenog turizma
  • Telemedicina i nove tehnologije u podršci razvoja zdravstvenog turizma
  • Crna Gora kao destinacija dentalnog turizma – moguće ili nemoguće?
  • Inovacije i novi proizvodi u Spa & wellness turizmu za održivi razvoj poslovanja

Fajlovi: