You are here

Crnogorski privrednici na sajmovima u Istanbulu

26/10/2019

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa agencijom Adonis Group, zvaničnim zastupnikom turskog sajma „TUYAP“ za Balkan, organizovala je učešće predstavnika domaćih preduzeća na 14. Internacionalnom sajmu hrane i pića - FOOD TECH EURASIA i 25. Internacionalnom sajmu pakovanja - EURASIA PACKAGING, u Istanbulu od 23. do 26. oktobra 2019. godine.

Sa 1.231 izlagača iz 48 zemalja i više od 60.000 posjetilaca iz preko 115 zemalja, Eurasia Packaging je najatraktivnija sajamska manifestacija u ovoj regiji. To je mjesto gdje se proizvođači upoznaju sa mnogobrojnim pametnim rešenjima koji doprinose isticanju proizvoda na tržištu.

Sajam je omogućio razmjenu iskustava i novih pristupa u oblasti pakovanja i hrane. Posjetioci sajma su mogli  da vide staklene, plastične, ambalaže od kartona, papira, metala, folije, hemikalije, vakuumske i mašine za pakovanje, za reciklažu otpada, skladištenje, proizvodnju pića, hrane, aditiva, industrijskih noževa i miksera, laboratorijsku opremu i drugo.

U crnogorskoj privrednoj delegaciji, pored predstavnika Komore, bile su kompanije iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije: Intertehna Berane, Mianja Cetinje, TB-Com i CG promet Bijelo Polje, HB Com Ulcinj i Sahović Company Podgorica.