You are here

Kalendar Sajamskih manifestacija u 2019. godini

14/01/2019

Učešće Privredne komore Crne Gore na sajmovima je jedna od aktivnosti koja značajno doprinosi intezivnijem uključivanju crnogorske privrede u međunarodne  ekonomske  tokove  i poboljšanju privredne saradnje. Međutim,  iako je integralno koncipirano, kao instrument promocije privrednih potencijala Crne Gore i konkretnih preduzeća međunarodnoj javnosti, učešće na sajmovima ima širu višedimenzionalnu promotivnu funkciju.

Imajući u vidu privrednu, ali i političku ulogu i kulturni značaj sajamskih manifestacija učešće Privredne komore Crne Gore primarno služi  promociji države Crne Gore i njenih privrednih resursa.  Svakako,  Komora svoje učešće na sajmovima koristi i za prezentovanje sopstvenih potencijala u zastupanju interesa crnogorske privrede kod međunarodnih organizacija iz sfere biznisa, partnerskih i ostalih inostranih privrednih komora, udruženja privrednika i samih stranih kompanija.

Danas se kompanije  suočavaju sa novim izazovima modernog tržišta. Ako žele postati ozbiljan učesnik na njemu neophodno je ispratiti promjene, poput novih odnosa u međunarodnom političko-ekonomskom okruženju, globalizaciji privrede, konkurenciji, razvoju novih trendova u potrošnji i dr., i prilagoditi im se.

Dakle, jedan od osnovnih kompanijskih ciljeva internacionalizacija poslovanja, kroz podizanje nivoa konkurentnosti, povećanje izvoza i poboljšanje imidža, može se pospjesiti i postići, pored već navedenog učešća na poslovnim forumima,  aktivnim učešćem na međunarodnim izložbamai sajmovima, organizovanim od strane PKCG.

Programom rada za 2019. godinu Privredna komora je planirala učešće crnogorske privrede na  sledećim sajmovima:

  • Međunarodni sajam preduzetništva i turizma u Mostaru, Bosna i Hercegovina – 9.-13. april 2019. godine;
  • Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu, Srbija – 11.-17. maj 2019. godine;
  • MOS Sajam preduzetništva u Celju, Slovenija – 10.-15. septembar 2019. godine;
  • Agrokos Sajam poljoprivrede u Prištini, Kosovo – 23.-25. oktobar 2019. godine;
  • KLIK Ekspo Sajam privrede u Tirani, Albanija – 23.-25. novembar 2019. godine;

Više informacija o ovim nastupima ćete dobijati kroz upućene pozive za učešće kao i budućim obavještenjima na našem sajtu.

latest Running Sneakers | adidas Yeezy Boost 350

Fajlovi: