You are here

Predstavljanje na sajmu KLIK EXPO u Tirani

23/11/2018

Privredna komora Crne Gore je organizovala predstavljanje proizvoda naših kompanija na 25. međunarodnom sajmu KLIK EXPO 2018, održanom od 21. do 24. novembra u Tirani.

Riječ je o manifestaciji koja je okupila sve značajne aktere preduzetništva u ovom dijelu Evrope, a ujedno je bila i najveći poslovni i trgovinski događaj u Albaniji. U okviru sajma održane su izložbe u oblasti drvoprerade, turizma i hrane, građevinarstva, poslovnih usluga i mogućnosti za biznis u inostranstvu, te roba široke potrošnje.

Na nacionalnom štandu naše zemlje izlagači su bili:  MI „Goranović“ Nikšic, „Eko Per voda Diva“ Šavnik, Sagar” Podgorica, Veterinum” Ulcinj, Jadroagent” Bar, CETI” Podgorica, Zejdin-tours” Ulcinj, DANDI” Pljevlja, TO Ulcinj” Ulcinj, Bordid” Podgorica, Institut DR Simo Milošević” Igalo, Hotel Melia - Ljetopis Star” Petrovac, Drvomont” Kotor, Jadranski sajam Budva” Budva, Održavanje željezničkih vozila” Podgorica, Montecargo” Podgorica, Željeznička infrastruktura Crne Gore” Podgorica, Giovanni trade” Ulcinj, Lighthouse of Montenegro” Igalo, Čikom” Podgorica, Pakomonte” Danilovgrad, Stirodom” Kotor, Komunalno Budva” Budva i Winner group” Podgorica.

Tradicionalno učešće kompanija iz Crne Gore, na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi u Tirani, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju naših brendova i ukupnom izvozu. Nastup na međunarodnom sajmu omogućio je izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospiješe postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Crnogorski štand i delegaciju su posjetili predsjednik sajma Luan Muhametaj i državna sekretarka za zaštitu preduzetništva Sonila Qato, zatim Ines Mucostepa, predsjednica Unije komora Albanije, Safet Grdžaliju, generalni sekretar Komorskog investicionog foruma, te crnogorski i srpski ambasadori u Albaniji, Dušan Mrdović i Miroljub Zarić, gdje su dobili detaljne informacije o ekonomiji Crne Gore i izlagačima.