You are here

Privrednici na sajmu AGROKOS u Prištini

17/10/2018

U Prištini, na Kosovu, se u periodu od 17 do 19. oktobra 2018. godine održava 18. Međunarodni sajam poljoprivrede, hrane, pića i gastronomije - AGROKOS 2018.

Privredna komora Crne Gore, Investiciono-razvojni fond i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja su organizovali zajednički nastup privrednika u okviru nacionalnog štanda Crne Gore.

Ove godine na AGROKOS-u učestvuje više od 85 kompanija organizovanih u zajedničkim ili individualnim paviljonima. Pored crnogorskih zajednički nastupaju i kompanije iz Bosne i Hercegovine, te kompanije iz grčkog Soluna, dok kompanije iz Njemačke, Švajcarske, Mađarske, Srbije i Albanije nastupaju pojedinačno.

Na crnogorskom štandu su prisutni: Goranović, Gradina, Crnagoracoop, Pacomonte, Bordid i Jadroagent Bar.

Kompanije iz Crne Gore svoje učešće na sajmu baziraju na pronalaženju novih poslovnih partnera i distributera svojih proizvoda. Kompanije koje to već imaju traže šansu za bolje pozicioniranje na kosovskom tržištu.

Nakon svečanog otvaranja Sajma, crnogorski štand i delegaciju su posjetili ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Kosova Nenad Rikalo, ministar ekonomije Kosova Valdrin Lluka, gradonačelnik Prištine Shpend Ahmeti i organizator sajma Bekim Xhafa.