You are here

Aktivno raditi na unapređenju geodetske struke

27/07/2021

Konstitutivna sjednica Grupacije geodetskih organizacija, pri Odboru udruženja građevinarstva i industrije građevinskih materijala Privredne komore Crne Gore, održana je 27. jula 2020. godine.

Sjednicu je do izbora predsjednika Grupacije vodio predsjednik Odbora udruženja građevinarstva i industrije građevinskih materijala Mile Gujić, uz podršku sekretara Balše Rakčevića, a u radu je učestvovala i direktorica Sektora udruženja Privredne komore Slavica Pavlović.

Verifikovani su mandati 32 člana Grupacije. Za predsjednika Grupacije izabran je Mladen Plemić, Geo Max Group doo, a za potpredsjednika Siniša Begović, iz kompanije Geoengineering doo.

Plemić je zahvalio na izboru i istakao da će Grupacija aktivno raditi na unapređenju položaja geodetske struke u Crnoj Gori.

Na skupu je saopšteno da će djelokrug rada i aktivnosti Grupacije biti usmjeren na pružanje pomoći i podrške geodetskim kompanijama i razmatranje pitanja od značaja za njihov rad, kako bi se na organizovan i efikasan način rješavali problemi u ovoj oblasti.

Privrednici su zatražili da predstavnici Grupacije budu uključeni u radnu grupu, koja će raditi na novom zakonodavnom okviru koji direktno utiče na rad geodetskih organizacija, definiše dodjelu potrebnih licenci i drugih veoma važnih pitanja koja uređuju ovu oblast.

Grupacija je najavila da će u septembru zakazati prvu radnu sjednicu, tokom koje će sa predstavnicima nadležnih dražavnih organa razmotriti aktuelne izazove u oblasti geodetske struke.