You are here

Digitalna solidarnost

04/04/2020
Digitalna solidarnost

Privredna komora Crne Gore pridružuje se inicijativi i pruža punu podršku pokretu Digitalna solidarnost.

Portal www.digitalnasolidarnost.me kreiran je u duhu pokreta Digitalne solidarnosti koji podrazumijeva ustupanje besplatnih servisa od strane digitalne zajednice. Digitalna solidarnost je podrška održavanju kontinuiteta poslovanja u izazovnom okruženju nastalom uslijed pandemije koronavirusa, posebno mikro i malim preduzećima, kojima je i najpotrebnija. Na portalu možete naći besplatne online servise koji mogu olakšati poslovanje u vanrednim okolnostima.

Vjerujemo da ćemo na ovaj način doprinijeti lakšem premošćavanju teškoća prouzrokovanih pandemijom, ali i doprinijeti da postojeći digitalni servisi zažive, kao i podstaći digitalnu zajednicu da stvara nove servise.

Pozivamo digitalnu zajednicu na solidarnost, da se uključi u realizaciju projekta ustupanjem svojih online servise besplatno dok traje pandemija. Takođe, pozivamo cjelokupnu poslovnu zajednicu, nezavisno kom sektoru pripada, da koristi postavljene servise, kao i da inicira kreiranje novih servisa,  kako bi održale kontinuitet u poslovanju.

Budimo korak bliže digitalnom društvu kojem težimo i osnažimo crnogorsku digitalnu zajednicu.